Thursday, 20 June 2013

hazirahalim dan uniMAP nya :D




hi assalammualaikum :)

heee lama gila tak update blog...kenape??? kenape kenape hah?? 
kenapa dengan kau ni hazirahalim?kenapa jadi pemalas camni niha?? nak kena belasah ke hape???!
*drama queen betullah aku ni -____-!

hui hui hui! sorry siket eh...aku sibok final exam lah :3 bagi yang tak tau lagi,aku ni merupakan pelajar engineering...huhu... tipu sangat la kalau aku cakap engineering tu senang! huh!susah tau tak?? macam nak menggelegak otak ni ha study...*padan muka kau azey,sape suruh study last minutes??nak exam baru nak study :3 tulah akibatnya!
meh nak luahkan perasaan macam mane jadi seorang pelajar ENGINEERNG DEGREE sepanjang tahun pertama aku kat uniMAP ni siket :3

heee syian korang kena paksa dengar luahan hati aku yang poyo ni...hope korang sudi dengar lah :D sila scroll and baca sampai abesh ye readers hensyem hensyem and cantik cantik semua :*

aku nak story pasal u aku dulu...aku belajar kat uniMAP perlis :) 
*alhamdulillah,dapat jugak aku masuk u...tu memang cita cita aku dari kecik lagi,nak masuk u then keja hebat hebat :D
jauh kan?? huhu dari pahang ke perlis! mula mula dapat tawaran tu, memang sentap jugak aku :3 kos material enginering pulak! SUSAH TAHU TAK?? aku bukannye jenis yang kuat belajar mane,main je banyak :P tapi lepas umi abah bagi semangat menggunung macam gunung everest kat aku, aku pun semakin berkobar kobar lah semangat nak belajar walaupun jauh gila dengan family tercinta...*cheewah! btw, I LUV U uniMAP TERCINTA <3

as a student kat sana :3
jadual belajar memang padat gila,dengan assignment belambak lagi! belum tambah kerja kerja skill kat bengkel yang memenatkan lagi...come on! cuba korang bayangkan macam mana kitorang kena potong logam guna gergaji jer! peghhhh! abes kudrat aku ni yang lembut macam pwinshess ni *kepoyoan kemelandaan...hohoho.... so kerja kopi mengopi assignment tu dah biasa dah tau tak?? :D *eleh jangan nak kutuk kutuk aku terok eh,korang pun same...anyonyonyo...MENGAKU CEPAT!!! sebabnye kami tade masa nak siapkan keja on time macam lecturer mintak! tapi yang bagusnya,kitorang akan buat study group bila tak paham :) time tu lah kami bagi bagi soalan tutorial...so tadelah kena jawab semua soalan kan?? just tengok+scan je yang kawan kita dah buat tu...pastu angguk angguk konon konon paham depan kawan!haha...
*study group tu wujud bila seminggu je lagi nak start final :3 sempoi kan kitorang...hewhewhew 


kampus university kami teragih tau :3
aku rasa ramai yang tak tau yang uniMAP ni dye punya kampus teragih...tak kiralah kelas or kolej kediaman...tapi pihak university da manage baik punya plan dah tau!...kolej kediaman and class ditentukan mengikut kitorang punya kos...so tadela huru hara and teratur je perjalanan kami masa nak pegi kelas tu...satu perlis tu ade tempat kitorang belaja :3 kata orang jauh perjalannan,luas pemandangan :D *ayat sedapkan hati sendiri! btw,bagi yang tak bawak kereta macam aku ni,memang kena belajar berebut bas lah jawabnye -____-! kalau ingat kan semula macam mana reaksi aku dengan kawan kawan masa berebut bas tu, rase macam nak sorok muka dalam baju :3 mane taknya semua buat muka garang sebab tanak bagi orang lain melintas :P yang bestnye,berebut bas dengan international student yang mat salleh tau :D fuyooo kulit flawless+shining shining baq hang! then dye pun senyum kat aku,siap kenyit mata lagi tau :D dye pun cakap "laddies first" PERRRRGH! GENTLE HABIS :D *gatal tahap gaban

ape yang aku makan kat perlis?
haaa...ni yang syiok nya dekat perlis :D ade macam macam makanan! seriously sedap and murah murah tau...*sebab tu lah badan aku ni semakin hari semakin mengembang duduk perlis -___-! kalau datang perlis jangan lupa makan dekat kuala perlis tau,kat sana ikan bakar dye memang best gila... bukan ikan jer tau,adela lagi seafood yang lain :D kalau dekat kolej kediaman aku pulak, makanan dye pun not bad la :) sedap,cuma kena sabar sikit lah...sebab ramai student kat sana,so kafe bawah blok and kedai kedai makan selalu je full :3 *thats why aku selalu pegi makan awal pastu lapar balik,then pegi makan lagi! mane tak gemuk??


you're the APPLES of my eyes :')
wiwit!! haaa sape apples tu wahai hazirahalim?? jawapannye ialah! :D KAWAN KAWAN! heee azey nak wish THANK YOU SO MUCH dekat semua kawan kawan seperjuangan dekat unimap :) tak kiralah cosmate ke,housemate ke...kawan kawan suksis ke...senang cakap semua yang kenal azey dekat uniMAP tulah *konon konon macamla aku ni femes 
tenkiu sebab sebab da banyak share pengalaman,susah senang bersama selama setahun dekat uniMAP...haaa kita ade lagi 3 tahun lagi masa untuk together gether lagi :D tapi bagi aku 3 tahun tu sekejap gila! nyonyetnyonyetnyonyet,da setahun aku dekat sana :D heee ...alhamdulillah semuanya berjalan lancar...*cheewah

photoshoot student uniMAP?
one more thing azey nak wish tenkiu sangat sangat dekat group photographer uniMAP :) sebab pecaya dekat azey as a talent and bagi azey peluang macam ni...azey tak penah espect mende macam ni pun :3 tapi nak support uniMAP,azey okey okey je :) btw korang best(^_^) sorry kalau ade tak puas hati ye! :D


okelah,thanks for reading :) sebenarnya banyak benda lagi azey nak share dengan korang! sebabnye da lame sangat tak update blog ni :3 rindu sangat nak menaip :D tapi ni dah panjang berjela da ni...kesian pulak orang nak kena baca panjang panjang -____- 

azey sayang korang semua :)

assalammualaikum :) jumpa lagi!