Saturday, 23 March 2013

twins ^^



Future! I wish this :’)


Twins?? Hei gatal bebeno ko ni hazirahalim..lambat lagi tau ko nak dapat semua ni…kawen pon tak lagi!...apetah lagi nak dapat twins bagai…heee…aku bukan saje saje jer tau tulis post ni…sebenarnye ni adalah antara impian aku bila dah berumah tangga nanti ^___^ 

hohoho…siapelah suami aku ek??haha…tak payah nak sibok sibok pikir lagi lah cik hazirahalim oi! Kalau ade jodoh ko dengan sape sape kat muka bumi ni,adelah yang datang meminang ko biler dah abis belajar nanti!hewhewhew


 Dear umi :’)

#pssstt pssst!! Umi umi, nanti tolong pilih kan ye siapa calon suami saya tu!hehe…luv u kaw kaw umi!

hah tiba masanya!

*sila tadah tangan!

Ya Allah,kau pertemukan dan jodohkanlah Nurul Hazirah Binti A.Halim dengan lelaki yang mencintai mu lebih dari segalanya…serta dapat membimbing isteri dan keluarganya kearah kebaikan.Justeru mereka akan dipilih menjadi ahli syurga kelak…amin :D
#Hehehe…iklaskan hati ye baca doa ni…lalalala ^____^ (huh! baru ku sedari betapa selfishnye aku didalam hal in -____-!)

Kenapa nak twins?

Mereka nampak comel bila bermain same same ^___^ chemistry yang dimiliki mereka tu sangat lah kuat,so diorang akan lebih rapat… “alah alah comel nye dye! :’) tamo gaduh gaduh tau…main syame syame k??” #opss!terberangan lah pulak -____-!

Kalau Dapat dua sekali? Wahh tu tanda kita murahnye rezeki ^___^

Bukan senang,allah sedang uji kita dengan memberi kita amanah yang sangat penting kat dunia ni! So bila allah selalu uji kita,itu bermakna allah sayang kan kita :’) Allah nak bagi kita banyak banyak pahala lah tu! Yeay! :D

Tipu sangatlah kalau kita cakap baby baby twins pakai baju same tu x comel kan??lalala :P
cak! ^___^

                              hah!korang ade ke rambut camni?? takdekan takdekan?? :P

                                                  heiheihei!-____-!

            kusyuknye ^____^

1,2,3 smile ^^

kami ada teddy bear same ^___^

just copy and paste!haha! :D

kene tindih pun nak senyum lagi ea?? :D




mereka comelkan?? :')

same tak?? ^^

snowcap! :D

play time!yeay!

alololo...ngantuknye dye :')

waching tv time! ^^

 haha!comel je muka tengah jelez! :D

elleh,saya pun ada susu sendirilah ^^

                                                    bath!yeay!^^

handsome boy!heee

sweet dream sayang :)

baju tu! ^^

#ni antara gambar gambar yang aku dah simpan lama dalam laptop, ada banyak lagi sebenarnye...tapi dah delete sebabnye nak renew yang baru...bila bosan and free aku suka tengok gambar gambar baby ni ^____^ commel kan?? :D


Kalau tak dapat?? :’(

Hmm…nak buat macam mane kan?? Tak de rezeki lah tu kan??… tak pelah… mungkin Allah ada hadiah yang lagi special untuk aku and suami aku soon! Hewhewhew…

okelah babai! Tenkiu uolls sebab sudi bace ^^

Wednesday, 20 March 2013

i am si gemok gedempol! :D

assalammualaikum semua ^___^

dua hari lepas = 48 kg

semalam =50kg

harini=???

ape aku merepek kat atas tu??haa...kali ni aku cume nak story ape yang tengah bermain main plus berjoget joget ala ala mak inang dalam kepale aku nih,iaitu pasal berat badan aku yang boleh dikira overweight lah bagi umi aku -___-! fuhh...disebabkan kat bilik kawan aku ni ade penimbang,so hari hari aku akan pegi menyelinap masuk ke bilik dia tanpa segan silu untuk timbang berat badan aku...!haha...tak kan nak timbang berat badan korang plak kan??mane boleh??!!hihihi...cehh...nak menyelinap bagai!konon konon macam jauh je bilik kawan aku tu...padahal sebelah bilik aku jer   -___-! hah! korang jangan terkezut ye tengok berat badan aku yang seterusnye nanti!haha! 

dear : umi :)

umi!!!hukhukhuk

anak umi ni dah gemuk gedempol dah  -___-!

so umi jangan risau ye! means anak umi 'sihat bin walfiat' kat sini!

(#ayat di atas ayat cover habis)  -___-!

cukup makan lah katekan!

(#padahal terlebih makan!) :D




hah! setelah aku sedar semua musibah yang menimpa aku ni,aku pon pegi jogging area sawah tepi kolej kediaman wang ulu dengan bestfriend aku...haa...tengok tu,special tak aku punyer tempat jongging?? bukan setakat dapat kuruskan badan and keluarkan peluh peluh lemak dalam badan, tapi aku jugak dapat tengok keindahan semulajadi ciptaan allah tau...tak pecaye??tengoklah background gambar aku tu sendiri ^___^ cantik kan bila ada rumah tengah tengah sawah padi...tapi musim padi baru jer lepas...bulan lapan aritu kalau tak silap aku...so ada tinggal baki baki or hampas sawah padi jer lah -___-! (#betul ke ayat baki baki and hampas tu??haha!) oke oke jangan jelez ye :P poyo je lebih aku ni kan?? kot2 korang tak jelez pon...hewhewhew


                   and finally??? ape kesudahannye hazirahalim oi!!??

                   berat badan aku tak turun turun pon -___-!

                                           hari ni =51 kg  :'(

hoi hoi hoi! tak payah nak poyo sangat eh, ko tu baru jogging sehari! tak kan lah badan ko tu nak kurus terus -___-! hah! sape nak hogging esok?? jom jom pegi same same ^____^ babai! see u!!








Sunday, 17 March 2013

blackie and my prince!

blackie??sape tu blackie??hikhikhik...tu name satu satunye kucing kesayangan famili aku yang ade kat umah tu sekarang...blackie is the kindest cat than others cat yg aku pernah bela,dibandingkan dengan kucing kucing lain sebelum sebelum ni yang dah mati disebabkan sakit tua,blackie jugak polite, obidient,shy but very manja tau!chewwah!oke2,let's check it out baby!hewhewhew



acecech! biler aku nak snap gambar je,posing maut dye bagi kat aku!hohoho...time ni blackie tangah tunggu adik dari balik skola...sebabnye adik akan main dengan dye and gosok gosokkan badan dye...sebab tu dye suke sangat baring atas katil adik...sweet kan mereka??haha


them! ^___^



               heee...ni adik aku,name dye zharfan nasrullah ^___^ dye merupakan satu satunye adik beradik lelaki aku...and jugak teramat sangatlah manje budaknye! -___-! 



tengoklah!diorang ni memang tak dapat di pisahkan tau...sweet kan??^___^ adik selalu ingatkan kat kawan kawan dye yang kucing ni haiwan peliharaan nabi,so jomlah bela kucing banyak banyak kat rumah!heee luv both of u ^___^



adik tengah check kegemukan blackie hari ni,same ade makin gemuk atau makin kurus!haha kelakar lah adik ni ^___^



heee...time to sleep! esok tuan blakie tu nak kena pegi sekolah! adik tengah dodoi blackie...haha bed time story lah katekan ^___^ eeh, cube korang tengok muke blackie tu...dye macam paham je adek cerita ape..hikhikhik



           aik???zzzz...last last adik yang tertido dulu dari   blackie...haha!


hoihoihoi...tak senonohla blackie ni tido...bila adik tak de sebab pegi sekolah,dye mesty nak tido atas kain buaian adik...mentang2 lah adik da besar, and dah tak gune da kain tu! secara tak langsung jadi milik dye -_-! tak same langsung dengan tuan dye hazirahalim yang tido sopan giler ni...lalala


tomorrow night! ^___^



shhhh!korang jangan bagitau blackie yang aku story kat korang pasal ni tau!heee,,blackie ni memang tak suka duduk sorang sorang...sebab dye penakut!haha!dye mesty nak ada orang teman kan and duduk dekat dekat dengan dye...hah!korang boleh tengok sendiri perangai dye -___-! orang sibuk buat keje,dye pon nak menyibuk skali!hewhewhew

kalau adik tertido awal dulu,blackie akan tido dengan aku ^___^ tapi memandangkan aku tak de kat uma time ni,dye akan tido dengan kakak aku lah pulak!hei manje bebeno -___-!


eh tengok tu!,aku tak sedar pun tau yang blackie dah tertido...kesian dye kan??sampai tertido teman aku buat keje :) blackie tido lena sampai tak sedar pape dah -____-!


bile blackie dah tido,umi akan check bulu blackie...sebab nak pastikan blackie sihat and tak de kutu kat badan dye yang montel tu...hikhikhik


morning blackie! ^___^

stiap pagi umi akan keluar pegi berkebun kat belakang rumah...memandangkan selalunya semua orang buzy,so blackie lah yang akan teman umi...alamak!kenapa duduk kat situ blackie??! kotorlah!ish,,, kuman banyak tau!laaa...sebab nak main dengan bunga tu ea??ishishish sampai aku suruh bangun pun dye tak nak-___-! see!blackie tengah main2 dengan bunga umi...aiyok!taktau!! nanti umi marah tau kacau pokok bunga umi...haha...






ya allah! aku sendiri pon terkejut macam mane blackie boleh letak bunga tu sendri atas kepala dye??huhuhu...sampai sekarang masih kompius tau!elleh!blackie nak tunjuk jambu lah tu!hahaha

hambui hambui! belagak macam kasanova konon...tengah tggu awek awek cun lalu ea nak bagi bunga tu!^____^hahaha....dah dah! masa untuk masuk rumah oke?? :)


bila dah masuk rumah!blackie buat muka comel sebab tengah tunggu makanan -___-! kruk krak kruk bunyi perut blackie!hahaha...



tada! sekarang,tibalah saatnya!!ni lah perangai mengade blackie yang tak dapat dibendung lagi -___-!huh!mcm kes jenayah pulak nak kne bendung bendung kan??kikiki...biler dye lapar!haha! dye akan ganggu orang yang tengah syiok tengok tv tu sampailah datang bawakkan dye wriskies and susu...kikiki





as a conclusion!erk!haaa sekarang memang tak dapat dinafikan lagi tau?! blackie memang hensyiem teramatlah sangat kan?? i luv u my prince!!muashshs muashsh!!hehe























Thursday, 14 March 2013

beauty product!


assalammualaikum semua ^^


yeay! dapat lagi jumpe korang semua...jom kite ucap alhamdulillah same-same...oke oke,sume da sebut kan??hehehe...kali ni aku cume nak share produk muka yang aku pakai...produk ni xdela mahal,xdelah murah jugak...sederhana jer!alah kulit muke aku ni bukan lah cantik mane pon!huhuhu...tapi bagi kawan-kawan yang ade tanye aku hari tu, inilah produk nye! ^_^


haaa..ni lah produk nutrimetics!^___^ produk berasaskan apricot, bau dye wangi sangat tau,bau macam chewgum!hewhewhew...sampai rase nak makan jer!!kite start dari kiri k? yang kiri ni ialah expoliating gel...dalam dye ade apricot seed powder!ohsem kan??kene pakai lepas cuci muke tau,tapi kene pakai 2 minggu sekali jer,haa! jimat kan?lalalala^___^...sbbnye mende ni just untuk buang minyak2 berlebihan...

next! yg sebelah tu pulak name dye cleansing mousse...alah,senang cakap ni just pencuci muke lah...so,sesuka hatilah nak pakai berape kali yang aku nak...haha...tapi selalu nye aku gune time aku mandi pagi,lepas balik kelas(tengahari),mandi malam and sebelum nak tido lah kan...yang bestnye,pencuci muka ni ade vitamin E!seriously x tipu tau -___-! untuk makluman korang,vitamin E sangat penting untuk kulit ^___^

huihuihui!ni yang paling aku suke tau,oil free moisturiser spf 15!bukan senang nak cari produk yang ade apricot kernel exract dalam ramuan dye...ngehngehngeh...sebabnye ramuan ni dapat melambatkan proses penuaan..bila kulit kita cukup air,so wrinkle wringkle pon lambatlah sikit nak bertempel kat muke ni...kikiki

yeay!da sampai pon turn special toner ni!!oke2,ni bukanlah toner biase tau!toner ni sangat lah berkesan! kalau warna kulit tu x sekata, bolehlah cube toner ni...dalam toner ni pulak,ada chamomile extract! so,liang pori yang tersumbat tu akan di bersihkan!haha...korang tau x ape penyebab kite selalu je ade jerawat?? haa..sebab liang pori ada problem lah tu -___-!...#erk!! macam lah kulit aku cantik sangat kan...kikiki 

#memandangkan perlis ni panas giler and aku pulak tergedik-gedik pegi join suksis,tu yang aku sibok sibok jage kulit ni -___-!...
tapi kan, seriously kita memang kene selalu jage kulit sebabnye kulit ni aset utama bagi setiap orang!hah x pecaye ke??kalau kulit x elok especially muka,nanti nak apply keje pon susah tau...sebab org sekarang bukan nak ilmu semata-mata...tapi dorang nak jugak pekerja yang berpenampilan baik...

#maaflah kalau ada tersalah kata ye kawan-kawan,ni semua cuma pendapat dari diri aku jer...segala yang baik tu datang dari ALLAH,manakala yang buruk tu datang dari diri saya sendri :)