Monday, 4 March 2013

STOR ke BILIK?

 

ceritera bilikku!  


Hai..korang ape khabar??hope korang sentiase dalam keadaan sihat sejahtera hendaknye ^___^ kalau tak sihat,jangan luper makan ubat oke??memandangkan aku sekarang jauh dari parents aku,so aku nak dorang tau yang aku kat sini oke2 je..tak nak dorang risau and selalu tau yang aku jugak selese kat sini...kali ni aku nak share sikit pasal bilik aku dekat u nih!…kolej kediaman unimap kat wang ulu…hu3..bagi yang tak tau wang ulu ni kat mane,korang jangan salah anggap plak oke? tempat ni bukanlah tempat org asli yang ulu ulu tu!-___-! Huhu…cume name dye je wang ulu…mungkin kat sini dulu bnyak sangat duwet terabor kot,tapi time tu orang ulu ulu tak tau ape yang dorang tengok tu dwet!
Haha…memandai je aku buat exspectation sendiri! Haha…memandang kan aku join team suksis kat u…aku kene duduk blok yang di sediakan,blok aku belah belakang belakang siket…tak kisahlah, asalkan tempat tu selese kan??

housemate  and rommate??

Hee...ni yang best nak story ni!budak budak rumah aku sume baik2 ^___^...yang specialnye,roommate aku ni Chinese! ^___^ name dye cathrine… comel and tinggi kurus orangnye (erk! sila jangan bandingkan dengan aku yang montel rendang ni -___-! )haaa…nampak tak kat sini yang bilik aku ni sebenarnye mengamalkan satu malaysia!haha...ko ade?? lalala..Mule mule tu aku berdebar jugak nak duduk sebilik dengan chinese
ni…tapi biler aku pikir pikir semule,ape yang aku nak takut kan?! come on!dye pon manusia biase jgk! hari first pon aku da bagitau awal awal kat dye tau yang aku malay,then agama aku ni islam! Aku perlukan ruang untuk sembahyang setiap hari and jom jage kebersihan bilik same same…then Alhamdulillah,dye sangat spoting! Pembersih,rajin and periang macam aku jgk ^___^ yang penting kitorang sekepale! Yey!

ape dah jd dgn blik ak?!!! ya allah!

Tada!!huh! jangan terkezut ye kawan2 tengok bilik aku yang macam bilik hotel betaraf lima bintang ni ye -___-! OMG! rase macam nak lari setempat jer biler cakap macam tu! well,excited sangat nak belagak! tapi apakan daya...huhu...malas lah ckap... dah2,jangan nak merapik rapik malam malam ni,korang tengok sendrilah kebenaran dye macam mane eh!hohohoh... tiber tiber berkumandang lagu citer bersamamu yagn jacklin victor nyanyi tuh...kuang ajo eh!..mentang mentang lah bilik aku ni kecik...siape berani cakap bilik aku macam stor,aku bagi korang flying kick! haha...alah..tak kisah! kecik tapi comel!! alalalalalalal... muahshsh bilikku yang comel! hewhewhew
Haaa…ni aku punyer meje study!simple bukan??erk! simple ke??macam serabut je kan! haha^___^ tak delah meriah mane…buruk jer,tapi yang penting aku selese nak study…barulah ade smangat nak study kan?? ni memang tabiat aku,kalau nak study…mesty aku perlukn meje…klo tak,memang tak studylah jawabnye!haha…sebabnye aku memang senang nak tertido time study…bace buku memang dapat ulik aku tido! Lalalalala…oh! Hebatnye kuase buku! Bagaikan ada magik disitu yer!haha

Let's check it out!haha…memperkenalkan tempat aku beradu setiap hari! Nilah tempat aku releasekan sume penat penat aku setelah seharian pegi kelas…memandangkan bilik aku sempit,so aku terpakselah sangkut beg beg aku dekat atas tu,sebab nye nak jimatkan ruang bilik tu…tak nak bagi nampak sepah sepah atas lantai!nanti berhabuk kan,beg pon tak rosak kalau disangkut baik baik ^___^

Ni overall bilik aku...ohsem bukan??mesty korang sejuk je haty tegok blik aku...oh maaflah!!perasan nak mampus ye aku ni -__-!kecikkan??tapi aku tak kisah pon...asalkan aku pandai mengemas bilik aku...mane tak nye dulu mase kat umah,umi setiap hari akan membebel bebel suruh aku kemas bilik...tapi sekarang dah jauh dengan umi...hukhuk...kenela pandai pandai jage bilik sendiri...ape ape pon,tenkiu umi ku sayang sebab berjaya melatih diri aku ni menjadi seorg yang lebih berdikari biler duduk jauh jauh...elleh baru kemas bilik sendiri da kecoh -___-! heee  

2 comments: