Friday, 26 April 2013

my own spa in my room(reduce eye bag) ^^


assalammualaikum ^^

yey!esok ahad :)
semua tak de kelas kan??
so ape kate kita manjekan diri kita malam ni 
hah??
nak saving,mane boleh pegi spa!
ish...bukan aku nak suruh korang pegi spa lah :)
alah...bilik kita kat kolej kediaman ni pun bolleh jadi spa! :D

meh meh,tengok ape yang aku nak merepek malam ni ^^
haaaa...
malam ni aku nak pakai eye bag remover tau...
memandangkan eye bag aku ni dah bersepah sepah sangat...
so aku pun nak reducelah eye bag aku ni...hukhukhuk
bila ade eye bag kita akan nampak tua kan?? :'(

tak nak tak nak!!!! :3

sooooo ^^

aku pun ke watsons :D
dengan rakusnya!!
aku beli product dari simply ni...
product ni keluaran korea kalau tak silap aku...
dye punya casing comel sangat tau ^^
ade gambar panda mate sepet+lebam!
pastu lepas pakai product ni jadi mate berseri seri pullak! lol!:D
cubalah,best jugak produk ni! ^^



tada! hah! :D
tengok tu,aku dah pakai dah...
pucat???
tu lah muke sebenar tanpa mekap! :3
buruk bukan?? =.='
hoho...

senang je nak pakai dye...
mule mule cabut sticker dye...
pastuuuuuu....
just tempek dekat bawah mate ^^
dah siap pun!
oke,tunggu 20 minit...
dah 20 minit??
boleh lah cabut...
hasilnye mata korang akan nampak lagi segar tau! :D
selamat mencuba!
tenkiu for reading this entry :')


Saturday, 20 April 2013

gwiyomi tak menjadi by hazirahhalim :D




assalammualaikum semua ^^

nah video gwiyomi untuk korang! sorry yer video ni sebenarnye tak menjadi langsung!haha! ni video  my first try and  the last try tahu??malas nak buat banyak banyak kali =.='

oleh yang demikian!!h0h0

muke mengantuk giler...plus selekeh selekeh sikit! siap eye bag yang melampau lagi tu!hah! korang ade?? :D lepas study static,terus amek sweater and tudung bawal! of course lah tudung bawal yang simple dimple ni..senang je nak pakai kan?? zzzz alamak ngantuknye!takpe takpe kte buat video dulu k?? lepas tu kite tido lah! :D

mane taknye,video ni dirakam time mengantuk sangat dah!

kenape kenape??kenape buat video ni??

saje saje jelah... :)

sorry oke kalau tak suke :')

btw! hope korang enjoy -______-!

*poyo je lebih aku ni!



Friday, 19 April 2013

yeay!saya di hari Angkatan Tentera Malaysia(ATM) ^^


assalammualaikum semua,

mesty korang semua dah tau kan pasal hari terbuka atm ni :) sebenarnya, dari kecik lagi aku tak akan miss ke hari terbuka atm ni tau...setiap kali hari terbuka atm ni ade,abah mesty bawak aku pergi ^^ sebab ape?? haha...sebab abah merupakan salah seorang petugas didalam kem batu 10 tu ^_^ so, aku memang dah selalu naik naik helikopter,kereta kebal,kapal terbang and so on lah!
#(tapi mende mende ni static jer la -_-! tak bergerak pun!) hewhewhew...

oke oke,bagi yang tak pernah pergi ke hari terbuka angkatan tentera ni,meh meh lah ke blog saya ni ^^ haaa nak tau ape yang ada kat sana?? sudi sudi lah schroll lah ke bawah ^^


memandangkan abah sibuk bertugas and jalan jem gila,kami pun mengambil keputusan untuk menaiki bas rapid kuantan je -___-!
oh sedihnya! malas betul nak bersesak sesak dalam bas tu!hoho

*tapi!tiba tiba!

adik:kak erah,adik dah lama teringin nak naik bas rapid kuantan tu,sebab adik tak pernah naik lagi!^^ yeay!

#sebab hari hari adik pergi sekolah naik moto or kereta dengan abah :)

krik krik krik.... :3

ish yelah yelah! ergh,si budak kecik ni...orang lain sibuk tak nak naik bas,dye sibuk nak naik bas pulak..pelik pelik aje -___-!



                    #kami di bus seeetop!

    hei hei hei! mane bus ni??dah 1 jam kami menunggu! -___-!

             tahap gaban punyer bosan tau tak??hoho
                                                           
         tengoklah tu,adek dah buat muka bosan dia :D


dek kerana bosan yang melampau,kami pun bergambar sakan ^^ haha!


                *ohhh!dah sejam kami menunggu!


          sempat lagi dia ajak kak long dia pergi kedai,
                   beli aiskrim dengan air...
              adik dahaga sangat lah tu! haha! padan muka..
         sangat rasa naek bas rapid kan?? hah!rasakan! :P




                   adik oh adik ku yang busyuk,
                 adik rase ade tak bas rapid ni??
                         sebabnya kan dik,
           jalan jem giler tau sekarang ni?? huhuhu


kak erah ni...macam mana bas nak berhenti kalau lori tu ade dekat
 situ! mestylah pakcik bas tak nampak...kalau nampak pun,
susah tau nak berhenti! -_____-!
pandai tak adik kak erah ni?? lalalala ^^
(sambil buat muka kerek nak mampus :3)

krik krik krik....

*ohhh petahnya adik aku ni berkata kata =.='



                    mane bas ni??tak de pun! aiyooo...

           semua orang kat bus stop tu dah popek popek dah
           mana tak nya?! dah tak tahan tunggu lama
                            sangat...ish...
             

                                                                                                                                                                                                                               
                           eeh! teksi!

                           alah,adik...
            kak long dah tak larat la nak tunggu bas ni...
                       jomlah naik teksi :D
                   boleh tak adikku yang comel??^^
              kita naik bas rapid kuantan hari lain ye :P
                       
                          jeng jeng jeng

                    (yes yes!berjaya pujuk adik ^^)                
                                                                                         
      *muka letih menunggu bas semasa kami didalam teksi -____-!


tada!!yeay!dah sampai pun!

tengok tu,kami disambut baik oleh budak plkn ^^
#teringat pulak zaman zaman aku masuk plkn dulu...hoho


mainan!!haha! ni yang ade dekat pintu masuk :D
lelong lelong!haha
#alhamdulillah mencari rezeki halal tu penting! ^^


                                 wwahhhh....ramainya orang! :D                                     


ni kawasan booth booth je ^^


jom jom!

jom cuba teropong udara ni
haaa...abang askar yang sebelah aku ni cakap,
teropong ni untuk aim serangan jet jet pejuang asing yang
nak menyerang kita ^_^
dalam alat ni akan diisi peluru...
time aku pegang alat tu,memeang berat gila...
tapi tanpa peluru lah...
walaupun tak ada peluru dalam tu, alat tu dah memang sedia berat!
huh!memang kuat betul abang abang askar kan?? :D

terbuki!wira wira negara kita memang hebat kan?? ^^

oke!aku dah cuba tau,
memang clear giler dapat tengok jet jet yang ada kat udara time tu

uyooo...syok!haha




next!haha
kami ke booth pameran lukisan lukisan bersejarah ^^
semua lukisan dekat situ catik cantik tau...
yang bestnya,abang pelukis tu siap bagi aku try melukis ^^
yeay! tenkiu abang pelukis ^^





rtm pun join ^^

terbang terbang!^^
payung terjun?
(yeke ni payung terjun ek?? =.=')
cubaan pertama gagal
and
cubaan kedua berjaya
haaa...betullah cakap orang orang bijak pandai ^^
gagal sekali,bukanlah bermakna gagal untuk selamanya ^^



                                           cubaan ke-2 ^^








cak!haha...ni lah reaksi excited kami
bila dapat tengok payung terjun ^^
tapi!
panas gila tau kat sana!
sebab tu pakai payung ^^
(and sebab tak mampu nak beli payung terjun :P)


pameran pun ada :)















bukan senang tau dapat landing 
tepi sayap kapal terbang ^^

padahal! haha! kapal terbang prototype jer
eh,yeke org panggil prototype?!
haha..suke hati aku jer
alah senang cakap kapal terbang tipu lah :D


nak tengok yang kapal terbang real?
hah,yang ni lah ^^
#siap ade dua orang model tak berbayar lagi tu! :D


seriously!
                      teringin nak pakai ni ^^


                    persembahan pun ada jugak^^

                 sorrylah kawan kawan ye,gambar tak clear
                     sebab aku duduk area belakang....
          sebab persembahan ni macam berbahaya jek!huhu
                    *padahal takot kne langgar -___-!







ha...yang ni pulak helikopter bomba..
cantikkan??
berwarna warni gittu! :D







unikkan kapal terbang ni ^^

polis pun ada tau ^^


kereta kebal ^^

saya:adik,senyumlah syikit!
adik:ala...panas ni,adik kan putera lilin :P
saya: putera?? =.='
adik:cepatla amek gambar! :3




                         purpose me in helikopter plez!
                               haha!!konon konon
                nak jadi ala ala fasha sandha dengan jejai sikit!
      *oh cik hazirahalim,dikau hanya bermimpi disiang hari! :3





sila terhatikan 2 budak comel dibelakang tu ^^
kapal terbang tipu pun nak berangan ke dik? 
#bestnye jadi budak budak,nak berangan kat mane mane pun boleh..
hewhewhew -_____-!


abang abang askar ni macam tekejut je tengok perangai giler aku ni!haha

                   
                         tabung perwira lahad datu

alhamdulillah
masih ade yang prihatin ^^
baguskan rakyat malaysia ni!
:') 


trak keselamatan TUDM :D


mengacau abah kejap!hehe
booth abah dekat belakang tu  ^^
kami semua letih,tapi mampu senyum lagi,
alhamdulillah...
i luv u abah ku yang hensyem!!! :D


masa nak balik

teserempak dengan orang besar atm ^^
*ish...diorang ni macam saje je nak datang time 
aku da nak balik... =.='
buat pengetahuan korang nombor plat kereta atm mestylah 
berhuruf z kat depan...




okelah,babai semua :)

tenkiu sangat sangat kerana sudi melawat
ke blog yang tak seberapa ni :')...
sebenarnya ada banyak lagi tau gambar menarik,
tapi line broadband macam siput ni
tak mengizinkan aku untuk mengupload -_-! 
sorry semua,sebab line jugak,banyak gambar blur :'(
nanti aku update gambar ni semula k,bagi jelas... 
sorry :(